Skip to main content

Upoznajte norveške prakse! U sklopu projekta Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju, norveške tvrtke Greenstat Energy i Seed Forum Global organiziraju webinar “Uloga zelenog vodika u razvoju obnovljive energije” u četvrtak, 12. listopada 2023., u 10 sati. Webinar je otvoren za predstavnike jedinica lokalne samouprave i dionike koji rade u području obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj, a održat će se na engleskom jeziku. Najavite svoje sudjelovanje u webinaru ispunjavanjem ovog obrasca.

Webinarom će se predstaviti:

  • Osnove vodika kao nositelja energije
  • Elektroliza, lanac vrijednosti, učinkovitost, gustoća energije
  • Amonijak i drugi derivati
  • Upotreba vodika i mogućnosti industrijske simbioze

Temu će predstaviti Oda Marie Ellefsen, koordinatorica istraživanja i razvoja i voditeljica projekta “Vodik”, Azija u Greenstat ASA. Oda Marie je magistrirala materijale za energetsku tehnologiju na Norveškom sveučilištu znanosti i tehnologije (NTNU) i specijalistica je za funkcionalne materijale. Ima iskustvo u razvoju proizvoda i industrijskom istraživanju i razvoju, a trenutno upravlja portfeljem istraživanja i razvoja Greenstat grupe, kao i nekoliko vodikovih projekata u Indiji i Šri Lanki.

Nakon webinara usmjerenog na razvoj projekata solarne energije, ovo će biti drugi webinar čiji je cilj norveških praksi za ubrzavanje korištenja obnovljive energije u Hrvatskoj.

Program

10.00 – 10.05: Pozdravne riječi

10.05 – 10.10: Uvod (Greenstat, Norveška)

10.10 – 11.00: Predavanje Ode M. Ellefesen

11.00 – 11.30: Pitanja i odgovori

PRIJAVITE SE ZA SUDJELOVANJE

Projekt „Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju“ financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014.–2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u iznosu od 1,1 milijun EUR bespovratnih sredstava u okviru Programa „Energija i klimatske promjene”. Cilj projekta je povećati proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u Hrvatskoj.

Leave a Reply