Skip to main content

Donosimo vam snimku webinara “Uloga zelenog vodika u razvoju obnovljive energije” koji se održao u četvrtak, 12. listopada 2023., u 10 sati putem ZOOM platforme u organizaciji norveških tvrtki Greenstat Energy i Seed Forum Global. Ovaj webinar je dio aktivnosti projekta Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju.

Teme je predstavila Oda Marie Ellefsen, koordinatorica istraživanja i razvoja i voditeljica projekta “Vodik”, Azija u Greenstat ASA. 

Glavne teme webinara pružile su sudionicima uvid u osnove vodika kao nositelja energije, elektrolize, lanca vrijednosti, učinkovitosti i gustoće energije, te amonijaka i drugih derivata. Sudionici su imali prilike upoznati se i s upotrebom vodika i mogućnostima industrijske simbioze.

Webinar je bio namijenjen predstavnicima jedinica lokalne samouprave i dionicima koji rade u području obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj.

Pogledajte snimku: https://www.youtube.com/watch?v=8GTULqcIoe4

Projekt „Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju“ financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014.–2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u iznosu od 1,1 milijun EUR bespovratnih sredstava u okviru Programa „Energija i klimatske promjene”. Cilj projekta je povećati proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u Hrvatskoj.

Leave a Reply