Skip to main content

Donosimo vam snimku održanog predavanja “Kako do vlastite solarne elektrane?” koje je održano 26. listopada 2023. u Palači Moise na Cresu u sklopu cjelodnevnog događaja  “Mjesto dobre energije – Cres”. Na predavanju su građani Cresa od stručnjaka iz Zelene energetske zadruge, partnera projekta Dobra energija – SEET, dobili informacije o prednostima solarnih elektrana za kućanstva i mogućnostima sudjelovanja u tranziciji na obnovljivu energiju.

Na predavanju je ujedno predstavljen projekt “Dobra energija – SEET”, ali i projekti “INSULAE” i “Yenesis” koji se također bave solarnom energijom, a od strane predstavnika hrvatskih partnera na projektu „INSULAE“ i SDEWES Centra.

Pogledajte snimku: https://www.facebook.com/moisepalace/videos/7455892521104944

Projekt „Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju“ financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014.–2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u iznosu od 1,1 milijun EUR bespovratnih sredstava u okviru Programa „Energija i klimatske promjene”.

Projekt “ INSULAE” je financiran sredstvima programa EU za istraživanje i inovacije Obzor 2020, na temelju ugovora br. 824433. Europska komisija ne može se smatrati odgovornom pri upotrebi informacija koje se ovdje nalaze. Sadržaj ovog materijala ne odražava nužno stavove Europske komisije. Hrvatski partneri na projektu „INSULAE“ su Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, WWF Adria, Ericsson Nikola Tesla d.d., Regionalna energetska agencija Kvarner te Vodoopskrba i odvodnja Cres Lošinj d.o.o.

Projekt „YENESIS“ financira se nepovratnim sredstvima u iznosu od 2,9 milijuna eura doprinosima iz Islanda, Lichtensteina i Norveške putem EGP mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma za zapošljavanje mladih. Cilj projekta je otvaranje mogućnosti za zapošljavanje mladih visokoobrazovanih osoba na otocima.

Leave a Reply