Skip to main content
DESEET Snimka predavanja Dobre prakse iz Norveške

Donosimo vam snimku predavanja “Dobre prakse iz Norveške – Razvoj lokalnih projekata solarne energije” koje se održalo u četvrtak, 16. ožujka, putem ZOOM platforme. Dr. Charly Berthod iz norveške tvrtke Greenstat, koja se bavi razvojem i ulaganjem u projekte obnovljive energije, ovom je prilikom podijelio iskustva razvoja projekata solarne energije u lokalnim zajednicama u Norveškoj. Fokus predavanja je bio na dostupne solarne tehnologije, vrste ugradnji, pitanje proizvodnje i samopotrošnje, isplativosti ulaganja, ali i pitanja vezana uz gospodarenje solarnim tehnologijama.

Predavanje je bilo namijenjeno predstavnicima jedinica lokalne samouprave koji se pripremaju provesti ili već provode projekte obnovljive, a posebno solarne energije i zainteresiranim predstavnicima organizacija i inicijativa u području obnovljive energije u Hrvatskoj.

Pogledajte snimku: https://youtu.be/xsjrhvPcbCw

Predavanje “Dobre prakse iz Norveške: Razvoj lokalnih projekata solarne energije” je dio aktivnosti razvoja kapaciteta za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u Hrvatskoj u sklopu projekta “Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju (SEET)”, a organizirano je u suradnji s bilateralnim partnerima projekta iz Norveške, Seed Forum Global i Greenstat.

Projekt „Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju“ financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014.–2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u iznosu od 1,1 milijun EUR bespovratnih sredstava u okviru Programa „Energija i klimatske promjene”. Ukupna vrijednost projekta je 1,4 milijuna EUR.