Skip to main content

26. i 27. rujna 2022. na projektnim sastancima u Poreču okupili su se svi partneri projekta Dobra energija – SEET. Tom prigodom održana je i konferencija za medije kojom je projekt prvi put predstavljen široj javnosti.

Projektni sastanak u Poreču obilježen je strateškim sastancima o financijskom i operativnom upravljanju te komuniciranju projekta. Uz koordinaciju Istarske regionalne energetske agencije (IRENA), ovom prilikom predstavnici gradova-partnera i Istarske županije projektnom konzorciju predstavili su status i planove za realizaciju projektom predviđene 22 solarne elektrane.

Bilateralni partneri projekta Greenstaat Energy AS i Stiftelsen Seed Forum Norway ujedno su prenijeli norveška iskustva razvoja lokalnih projekata obnovljive energije, kao podrška u realizaciji predviđenih elektrana.

Kako su projektom Dobra energija – SEET predviđene aktivnosti informiranja građana o prilikama za ulaganje u solarnu energiju, Zelena energetska zadruga (ZEZ) je s projektnim partnerima podijelila ključne prakse mobilizacije i uključivanja građana u razvoj projekata solarne energije.

Projektni sastanak obilježilo je i prvo predstavljanje projekta Dobra energija – SEET lokalnim i nacionalnim medijima. Na konferenciji za medije su viziju i ključne aktivnosti projekta predstavili Boris Miletić, župan Istarske županije, Valter Poropat, direktor Istarske regionalne energetske agencije Valter Poropat, te Zoran Kordić, upravitelj Zelene energetske zadruge, dok je Homma Latif, zamjenica veleposlanika Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, izrazila zadovoljstvo zbog mogućnosti suradnje i podršku realizaciji ovog projekta.