Skip to main content

22. travnja 2024. – Istarska županija, IRENA  – Istarska Regionalna Energetska Agencija, Grad Labin, Fakultet strojarstva i brodogradnje te Rudarsko-geološko-naftni fakultet organiziraju Dane zelene i plave energetske tranzicije Istarske županije, koji će se održati u Labinu, 23. travnja i 24. travnja 2024. na lokaciji Sportskog centra Franko Mileta Labinu u maloj dvorani te 26. travnja 2024. u Gradskoj knjižnici Labin.

Trodnevno događanje pokriti će brojne teme vezane uz solarnu energiju, energiju vjetra, geotermalnu energiju i toplinsku energiju mora.

U sklopu projekta Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju održat će se Mjesto dobre energije 23. travnja u Sportskom centru Franko Mileta s početkom u 12:30 na kojem će se održati panel rasprava Solarizacija Istarske županije. Sudionici panela jesu predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Istarske županije, Energy Platform Linivg Lab, HEP ODS-a i IRENA-e.

Drugi dio događaja Mjesto dobre energije održat će se u petak 26. travnja s početkom u 12.15 u Srednjoj školi Mate Blažina gdje će biti predstavljen značaj energetskih zajednica za građane te održana predavanja za učenike. Nakon toga slijedi Radionica montaže fotonaponskog sustava na Samačkom domu u Labinu.

Partnerski sastanak održat će se u srijedu 24. travnja s početkom u 10.30 nakon čega slijedi Završna konferencija projekta Dobra energija SEET s početkom u 15.00. Na završnoj konferenciji održat će se panel rasprava čiji su sudionici predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Istarske županije, Energetskog instituta Hrvoje Požar, IRENA-e, Industrijsko-obrtničke škole Pula te Srednje škole Mate Blažine u Labinu.

Projekt Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014.–2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u iznosu od 1,1 milijun eura bespovratnih sredstava u okviru Programa „Energija i klimatske promjene”. Cilj projekta je povećati proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u Hrvatskoj.

Leave a Reply