Skip to main content

Od 12. do 13. rujna 2023. u Čakovcu se održava peti sastanak partnera na ambicioznom projektu “Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju”. Ovaj važan sastanak okupio je partnerstvo kako bi se analizirao napredak projekta i razgovaralo o daljnjim koracima.

Partnere na projektu tom je prigodom pozdravila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, koja je istaknula pozitivne primjere dobre energije u Čakovcu te im zaželjela dobrodošlicu na sjeveru zemlje i uspješan nastavak suradnje.

Sastanak je prilika za razmjenu ideja, analizu trenutnih izazova i zajednički dogovor o daljnjim koracima uspješne provedbe projekta. 

Projektom je pokrenuta implementacija 22 solarne elektrane na šest dječjih vrtića, osam osnovnih škola te po jedne na gradskoj upravi, komunalnom centru, spomen domu, bazenu, poduzetničkom inkubatoru, društvenom domu, svlačionici i sportskoj dvorani škole. Sunčane elektrane ukupne snage 1 MW proizvodit će preko 1,2 milijuna MWh energije iz Sunca i doprinositi smanjenju gotovo 250.000 tona CO2 godišnje.

Projekt Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju je financiran od Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014. – 2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u okviru Programa „Energija i klimatske promjene” u iznosu od 1,1 milijun EUR bespovratnih sredstava. Ukupna vrijednost projekta je 1,4 milijuna EUR.

Leave a Reply