Skip to main content

Obavijest o privatnosti za web stranicu dobraenergijaseet.hr

Nadležno tijelo

  • Zelena energetska zadruga, Bukovačka 110, Zagreb, Hrvatska, contact@zez.coop, +385 1 2090 404
  • Direktor: Zoran Kordić
  • Službenik za zaštitu podataka: Anita Beljo

Prikupljanje i obrada podataka

Svaki put kad pristupite našoj stranici, vaš preglednik nam automatski prenosi određene podatke. Ti podatci služe u svrhu sigurnosti sustava, statistike i upravljanja sadržajem naše mrežne stranice. To uključuje informacije o vrsti vašeg preglednika, operativnom sustavu, IP adresi, datumu i vremenu pregleda glavne stranice te određenim podstranicama koje ste posjetili na e-adresi dobraenergijaseet.hr. Ovi podatci neće biti podijeljeni s drugim osobama ni objedinjeni s drugim izvorima podataka.

Vaši osobni podatci (tj. ime, adresa, broj telefona, IP adresa) prikupit će se samo ako takve podatke namjerno i dobrovoljno predate, primjerice kao dio zahtjeva ili registracije. Osobni podatci prikupljat će se samo ako je to potrebno s tehničke ili organizacijske strane. Osobni podatci koje ste poslali upotrebljavat će se samo u unaprijed dodijeljenu svrhu, neće se objavljivati ni proslijediti trećim stranama. To se posebno odnosi na prijavu na događaje putem mrežnog obrasca i na sve informacije dane u procesu prijave za određene mrežne materijale. U bilo kojem trenutku možete se usprotiviti upotrebi svojih osobnih podataka u budućnosti. O tome nam se možete obratiti na contact@zez.coop.

Kolačići

Na našoj mrežnoj stranici upotrebljavamo kolačiće, male tekstualne datoteke koje vaš internetski preglednik pohranjuje lokalno na pristupnom uređaju kojim se koristite. Ako korisnik posjeti mrežnu stranicu, kolačić se može pohraniti u korisnikovu operativnom sustavu. Taj kolačić sadrži karakteristični niz koji omogućuje jedinstvenu identifikaciju preglednika pri ponovnom posjetu mrežnog mjesta. Neki elementi naše mrežne stranice zahtijevaju da se zadani preglednik može prepoznati čak i nakon promjene stranice. Kolačići također pohranjuju podatke o mrežnoj statistici (Google Analytics). Korisnički podatci prikupljeni tehnički potrebnim kolačićima ne koriste se za stvaranje korisničkih profila. Možete ručno izbrisati postavljene kolačiće u bilo kojem trenutku u postavkama svojega internetskog preglednika ili potpuno deaktivirati upotrebu kolačića. Imajte na umu da određeni segmenti i funkcije naše stranice možda neće biti u potpunosti funkcionalni kada su svi kolačići onemogućeni.

WordPress, kao sustav za upravljanje mrežnim sadržajem (CMS), pokreće sve dinamičke podatke naše mrežne stranice te zahtijeva postavljanje kolačića „has_js“ koji pohranjuje podatke, ako je u vašem trenutačnom pregledniku omogućena ili onemogućena JavaScript tehnologija. Na temelju toga, neke veze i funkcije unutar mrežnih stranica možda će se trebati prikazati drugačije.

Na nekim mrežnim mjestima prikazuju se kanali (streamovi) s društvenih mreža kao što su LinkedIn, Twitter, Instagram ili Facebook. Oni zauzvrat mogu postaviti takozvane kolačiće treće strane koji se mogu zasebno deaktivirati u postavkama vašeg preglednika.

Google Analytics

Naše mrežno odredište koristi se Google Analyticsom, softverom otvorenog koda za statističku analizu pristupa posjetitelja. Google Analytics upotrebljava takozvane kolačiće (pogledajte odjeljak Kolačići). Podatci koje kolačić generira o vašoj upotrebi naših mrežnih ponuda prenose se na mrežnog poslužitelja i tamo pohranjuju. IP adresa postaje anonimna odmah nakon obrade i prije nego što je pohranjena. Skraćena je na dva bita, što znači da se više ne može dodijeliti dolaznom završnom uređaju. Prikupljeni podatci bit će poslani samo na naš Google Analytics poslužitelj (dobraenergijaseet.hr) i neće biti proslijeđeni trećim stranama. Korištenjem naše mrežne stranice pristajete na to da Google Analytics obrađuje podatke o vama na način i u gore navedenu svrhu. Statističku obradu podataka možete spriječiti postavkama softvera vašeg preglednika u skladu s ponuđenim opcijama (Ne prati) ili pomoću donjeg obrasca.

Newsletter

Ako želite primati naš newsletter, morat ćete nam poslati svoju adresu elektroničke pošte (e-adresa). Kako bismo spriječili nepravilnu upotrebu, koristimo se metodom dvostruke verifikacije. Nakon ispunjavanja obrasca na mrežnoj stranici za primanje newslettera, primit ćete e-poruku s pozivom na verifikaciju zahtjeva za prijavu na naš newsletter. U bilo kojem trenutku u budućnosti možete opozvati svoj pristanak na pohranu vaše adrese e-pošte i zaprimanje newslettera pisanim zahtjevom na e-adresu contact@zez.coop.

Ispunjavanje mrežnih obrazaca

Kada ispunjavate mrežne obrasce, nama će se vaši podatci prenositi u nešifriranom tekstu. Pisanim zahtjevom na contact@zez.coop možete se u bilo kojem trenutku u budućnosti usprotiviti upotrebi svojih osobnih podataka.

Pravo na informaciju, prigovor i žalbu

Imate pravo dobiti informacije o svojim osobnim podatcima koje pohranjujemo u bilo kojem trenutku. Imate pravo na ispravljanje lažnih podataka, blokiranje i otkazivanje. Možete u bilo kojem trenutku prigovoriti upotrebi svojih osobnih podataka u budućnosti slanjem pisanog zahtjeva na contact@zez.coop. Imate pravo podnijeti žalbu nadležnom nadzornom tijelu ako smatrate da su vaši podatci obrađeni nezakonito. Ako je primjenjivo, možete potvrditi svoje pravo na prenosivost podataka.